Certifikát FSSC 22000

FSSC 22000 (Certifikace systému bezpečnosti potravin) je jedním z mála standardů uznávaných GFIS (Globální iniciativa pro bezpečnost potravin).

Zvýšená bezpečnost v mezinárodním obchodě a souběžně s tím byla na programu ochrana lidí před nebezpečím v potravinách. Tyto programy vyvolaly v tomto procesu obavy z potravin. Na základě mezinárodních standardů ISO 22000 a HACCP je FSSC 22000 certifikační systém pro bezpečnost potravin pro výrobce potravin, který vám pomůže identifikovat a kontrolovat rizika spojená s bezpečností potravin. Tato norma schvaluje vaše systémy bezpečnosti potravin a prokazuje, že vaši zákazníci mají přísné postupy v oblasti bezpečnosti potravin a že jsou splněny vaše závazky týkající se hygieny a zdraví lidí. FSSC 22000 je schválen Globální iniciativou pro bezpečnost potravin (GFSI) jako standard a je akceptován významnými prodejci potravin v Evropě. Identifikuje, co musíte udělat jako výrobce potravin, abyste prokázali, že máte kontrolu nad standardními riziky bezpečnosti potravin a že lze zajistit bezpečnost potravin. FSSC 22000 je celosvětově uznávaná norma pro audit, sledování a certifikaci všech potravin s cílem zajistit bezpečnost potravin. Kombinace standardů ISO 22000 a PAS 220, standardu FSSC 22000, je založena na standardech ISO 22000: 2005 a PAS 220: 2008.